Δήμος Δυτικής Αχαΐας

ΔΕΠΑΝ / ΟΤΑ
Εικόνα: Δήμος Δυτικής Αχαΐας

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της Διοικητικής Μεταρρύθμισης του προγράμματος Καλλικράτη στην Αυτοδιοίκηση δημιουργήθηκε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας. Ένας δήμος της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδα που συστάθηκε με το από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Δύμης, Ωλενίας, Λαρίσσου και Μόβρης. Έδρα του δήμου ορίστηκε η Κάτω Αχαΐα το μεγαλύτερο αστικό κέντρο του νέου Δήμου ενώ οι κυριότερες κωμοπόλεις του είναι το Λάππα, η Λακκόπετρα, τα Σαγεϊκα, τα Λούσικα και το Μαζαράκι.

Τα ημιορεινά χωριά της με τα εκκλησάκια και τις πλατείες και οι πεδινές εκτάσεις της με τα αμπέλια, τους ελαιώνες και τα κτήματα με τα κηπευτικά προσελκύουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Ιδιαίτερης ομορφιάς είναι οι παραλίες της με τα καταγάλανα νερά άλλοτε να συναντώνται με τα βότσαλα και άλλοτε με την άμμο. Σε κάθε γωνιά του δήμου μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει όλα τα θαλάσσια σπορ στις παραθαλάσσιες περιοχές ενώ οι ορεινές περιοχές φιλοξενούν λάτρεις του ανεμοπτερισμού, του ποδήλατου βουνού αλλά και των διαδρομών για 4χ4.

Στο σπάνιο οικοσύστημα, μοναδικής αισθητικής και οικολογικής σημασίας που αποτελείται από το δάσος της Στροφυλιάς με τις λιμνοθάλασσες μπορεί κάποιος να θαυμάσει το τοπίο ακολουθώντας τα μονοπάτια ή να παρατηρήσει τα 261 είδη πουλιών που παρατηρούνται στην περιοχή. Όλο το χρόνο, αλλά ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σε όλους τους οικισμούς του Δήμου μπορεί κάθε επισκέπτης να συμμετάσχει σε κάποια από τις πολλές πολιτιστικές ή θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται.

Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε εδώ.