ΔΕΠΑΝ / Κοινωνία των Πολιτών
Δίκτυο Καλλιτεχνών και Επιστημόνων για την Ανάπτυξη της επαρχίας Ελασσόνας

Το Δίκτυο Καλλιτεχνών και Επιστημόνων για την ανάπτυξη της Επαρχίας Ελασσόνας είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο πολιτών και πνευματικών κινήσεων, με έδρα την Ελασσόνα και έχει τον διακριτικό τίτλο «Κέντρο Τέχνης, Λόγου και Κοινωνικής Δράσης». Ιδρύθηκε το 2015 από μια ομάδα Καλλιτεχνών και Επιστημόνων, με πνευματικές και πολιτιστικές ανησυχίες για την ανάπτυξη και προβολή του τόπου.

Οι κυριότεροι σκοποί του Συλλόγου, μεταξύ άλλων είναι:

  • Η ανάπτυξη των τεχνών και του πολιτισμού, η δημιουργία πνευματικής κίνησης και προώθησης παραδοσιακών προϊόντων, η ενίσχυση του εθελοντισμού και η ενασχόληση με τα κοινά, μέσα από κοινωνικές δράσεις και εκδηλώσεις.
  • Η δημιουργία Πνευματικής και Καλλιτεχνικής Κίνησης για τη συνύπαρξη και συνομιλία των επιστημών με τις τέχνες και η υποστήριξη, με κάθε νόμιμο τρόπο, όλων των πνευματικών και καλλιτεχνικών δημιουργών για μια συγκροτημένη ανάδειξη της συλλογικής έκφρασης και της πνευματικής δημιουργίας των καλλιτεχνών και των επιστημόνων της Επαρχίας Ελασσόνας και όλης της χώρας.
  • Η καταγραφή και συσπείρωση των πνευματικών και καλλιτεχνικών δυνάμεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ελασσόνας ή κατάγονται από αυτήν.
  • Η προβολή της σύγχρονης πολιτιστικής έκφρασης και των δημιουργών της και, ιδιαίτερα, του πνευματικού και καλλιτεχνικού τους έργου, στην Ελλάδα και το εξωτερικό κ.ά..

Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε εδώ.

Top