Επιτυχής  η συμμετοχή του ΔΕΠΑΝ στη διημερίδα για τη δημιουργία οργανωμένου πλαισίου επικοινωνίας μεταξύ των νέων και της δημοτικής αρχής στη Ρίγα Λετονίας

ΔΕΠΑΝ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
25-01-2019
Εικόνα: Επιτυχής  η συμμετοχή του ΔΕΠΑΝ στη διημερίδα για τη δημιουργία οργανωμένου πλαισίου επικοινωνίας μεταξύ των νέων και της δημοτικής αρχής στη Ρίγα Λετονίας

 

Το  Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ICSD) και το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.ΑΝ.) σε συνεργασία με το Δήμο Garkalne στη Λετονία πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία στις 14 & 15 Ιανουαρίου 2019 σε χώρο του δημοτικού σχολείου Bergu Music and arts school του Δήμου διημερίδα για τη δημιουργία οργανωμένου πλαισίου επικοινωνίας μεταξύ των νέων ανθρώπων και της δημοτικής αρχής στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου  ‘Democracy Values for Youth Participation’, Erasmus Plus.

Σκοπός της διημερίδας που την παρακολούθησε πλήθος μαθητριών του συγκεκριμένου σχολείου του Δήμου ήταν η προώθηση του εσωτερικού διαλόγου μεταξύ της δημοτικής αρχής και ομάδων νέων σε θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία μέσα από τη χρήση και λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Αναλυτικότερα στη διημερίδα πραγματοποιήθηκαν τα εξής:

 

1η Ημέρα – 14 Ιανουαρίου 2019:

Την εκδήλωση προλόγισαν ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Garkalne κ. Guntars Kniksts και η κα. Diana Batraka Πρόεδρος του Οργανισμού Sistema un G Latvija από τη Λετονία που συμμετέχει στο έργο, με τον Πρόεδρο του Διεθνούς κέντρου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη κ. Στέφανο Πανακούλια να ακολουθεί στην συνέχεια.

Κατόπιν ακολούθησαν σημαντικές ομιλίες για την συμμετοχή των νέων στα κοινά από τους εκπροσώπους των εταίρων του έργου στην Βουλγαρία και την Ιταλία.

Στο τέλος της 1ης ημέρας έγινε η παρουσίαση της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας  ‘Democracy Values for Youth Participation(http://www.youthparticipation.eu/en-us/) από τον κ. Θεόδωρο Πατσουλέ στέλεχος του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.ΑΝ.)  και την κα. Μαρία Βαφέα στέλεχος του Διεθνούς Κέντρου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ICSD).

 

2η Ημέρα – 15 Ιανουαρίου 2019

Η δεύτερη ημέρα της διημερίδας ήταν αφιερωμένη στην εκπαίδευση μαθητριών του δημοτικού σχολείου Bergu Music and arts school του Δήμου Garkalne στη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ως μέσου για την κριτική και υπεύθυνη συμμετοχή τους στα κοινά του Δήμου τους. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης οι μαθήτριες του σχολείου χωρίστηκαν σε ομάδες και με την υποστήριξη των εκπροσώπων των εταίρων του έργου παρουσίασαν τις ιδέες τους για τη βελτίωση του άμεσου κοινωνικού περίγυρού τους.