ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2019 Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

ΔΕΠΑΝ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
21-08-2018
Εικόνα: ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2019 Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Με επιτυχία στέφτηκε η υποψηφιότητα του Δήμου Παγγαίου στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Οργανισμού ACES EUROPE αφού ανακηρύχτηκε Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2019.

Στην επιστολή που έλαβε επίσημα ο Δήμαρχος του Δήμου Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης από τον Πρόεδρο του ACES Europe κ. Gian Francesco Lupattelli, δέχτηκε συγχαρητήρια για το βραβείο αλλά και διότι έχει επίσης αναπτύξει μια υποδειγματική αθλητική πολιτική με ωραίες εγκαταστάσεις, προγράμματα και δραστηριότητες.

Το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη – Δ.Ε.Π.ΑΝ., αξιοποιώντας την εξειδικευμένη τεχνογνωσία των στελεχών του,  παρείχε την πλήρη υποστήριξη της υποψηφιότητας του Δήμου στο διαγωνισμό που διοργανώνει κάθε χρόνο η Πανευρωπαϊκή Αθλητική Ομοσπονδία Πρωτευουσών και Πόλεων (ACES EUROPE) για την ανάδειξη της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού με πληθυσμό από 25.000 έως 499.999 κατοίκους.

Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες και τα στελέχη του Δήμου το Δ.Ε.Π.ΑΝ. προχώρησε στον σχεδιασμό, την υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας σύμφωνα με τον Κανονισμό που διέπει τη διαδικασία επιλογής καθώς και στην υποστήριξη του φακέλου κατά την διαδικασία της αξιολόγησης της υποψηφιότητας που έγινε από τετραμελής επιτροπή της ACES EUROPE στον Δήμο Παγγαίου.

Η προσπάθεια στέφτηκε με επιτυχία και από σήμερα ο Δήμος Παγγαίου είναι μέλος της οικογένειας της ACES EUROPE ενώ οι Δράσεις που θα υλοποιηθούν το 2019 από τον Δήμο θα αποτελέσουν διαφήμιση για την Πόλη, την ευρύτερη περιοχή, τον Νομό Καβάλας, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και την Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος κ. Αναστασιάδης είναι προσκεκλημένος να παραστεί μαζί με συνεργάτες του από τον Δήμο και τη Δ.Ε.Π.ΑΝ. στο Gala Απονομής του ACES EUROPE στις 4 Δεκεμβρίου 2018 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες όπου θα γίνει και η επίσημη απονομή.

Στην συγκεκριμένη εκδήλωση θα παραστούν επίσης μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Υπουργοί διαφόρων κρατών, Δήμαρχοι Ευρωπαϊκών Πόλεων καθώς και εκπρόσωποι Διαφόρων Διεθνών Αρχών και Θεσμικών Οργανισμών.

 

Γραφείο Τύπου ΔΕΠΑΝ